Timo +Award

Terugblik met Product Award-winnaar HandsOn Gloves

HandsOn Gloves won de Product Award op de Dutch Pet Conference & Awards afgelopen jaar in Studio’s Aalsmeer. “Een magische avond”, aldus Karin Huizer. “Tijdens Animal Event begin dat jaar hoorde ik van de Dutch Pet Awards. Ik was direct enthousiast over het concept en de missie om de dierenbranche bij elkaar te brengen en producten, die een bijdrage leveren aan de dierenbranche, in het zonnetje willen zetten.”

Ze hoefde niet lang na te denken of ze zich wel of niet hiervoor moest aanmelden. Dat was direct duidelijk. Snel nadat ze van het evenement had gehoord meldde Karin via de website haar product ‘HandsOn Gloves aan’. “Ik moest even wachten op het bericht of ik wel of niet bij de nominaties zou zitten. Omdat er wat tijd overheen ging schrik je toch even als je dat bewuste telefoontje aanneemt. Dat ik inderdaad was genomineerd was nog steeds erg onverwachts en een grote verrassing. Ik voelde mij enorm vereerd!”

Crème de la crème
De dag van de waarheid brak aan. Karin reisde samen met haar team af naar Studio’s Aalsmeer. In een filmische atmosfeer lieten zij alle indrukken van een gala-show met alles erop en eraan op zich inwerken. “We werden verwend met lekkere hapjes, drankjes, een heerlijk diner en een muzikale show. Het was echt een avondje uit, heel bijzonder.” Ze hoefden niet de hele avond op het puntje van hun stoel te zetten want de eerste award die werd uitgereikt was die van hun categorie: de Product Award. Er was dus nauwelijks tijd om zenuwachtig te zijn. Groot was hun blijdschap toen hun naam werd omgeroepen als winnaar van de award. “Onder luid applaus mocht ik het podium op om de award en een prachtige bos bloemen in ontvangst te nemen. Uiteraard was er ook hét fotomoment met fotograaf, om de overwinning vast te leggen. Zo tof!”

Wat alle winnaars van de awards als zeer prettig ervaren is het juryrapport met daarin alle bevindingen. “De jury verwoord exact wat zij tijdens de kennismaking en hun onderzoek hebben geconstateerd. En wanneer dat overeenkomt met hoe wij dat ervaren en als onze missie te zien om over te brengen aan de klant, dan is 1 + 1 twee.” Het juryrapport luidde dat HandsOn Gloves een bijdrage levert aan een betere band tussen eigenaar en dier, dat het een milieuvriendelijk, duurzaam product is dat eenvoudig is in het gebruik. De jury heeft het product uitgebreid laten testen door verschillende gebruikers bij allerhande dieren. Alle reacties waren enthousiast en lovend.

The day after
De volgende dag stroomden de felicitaties binnen. Familie, vrienden, kennissen en gebruikers van het product staken Karin en haar team een hart onder de riem. Complimenten in overvloed. “We besloten na de overwinning om het groots te vieren met onze klanten. Zo namen we de award mee naar diverse beurzen, daar kregen we hele toffe reacties op.” De award heeft het product meer naamsbekendheid gegeven en de verkoop flink aangejaagd.

Er is maar één advies
Voor de mensen die twijfelen of ze mee moeten doen en zich dus moeten aanmelden heeft Karin maar één advies: “gewoon DOEN! Schrijf je in met een enthousiast bericht. Ga ervoor en geniet ervan. De organisatie wordt door een fantastisch team tot in de puntjes verzorgd. En dit jaar vindt de Dutch Pet Awards plaats in de Efteling. Hoe sprookjesachtig is dat? Ik vind het jammer dat we geen tweede keer mee kunnen doen!”