Award-Dierenartspraktijk-_V184763

Terugblik DAP-Award winnaar Dierenkliniek ‘t Spoor

Winnaar van de tweede Dierenartspraktijk van het Jaar-Award, uitgereikt in 2018, is dierenkliniek ’t Spoor uit Oisterwijk. In het juryrapport werd onder andere benoemd dat de praktijk een zeer goed voorbeeld is van een kleinschalige onderneming met toekomst, waar veterinaire professionals vooral empathie, aandacht en zorg voor dieren én eigenaren hebben. Monique Ebbens-Carton, eigenaresse van de dierenartspraktijk, neemt ons mee in het avontuur dat zij en haar team hebben beleefd.

“In eerste instantie dacht ik dat het een grap was toen ik werd gebeld met de mededeling dat mijn praktijk was voorgedragen voor deze award. Na het gesprek heb ik direct de website opgezocht van de organisatie die de award zou uitreiken. Al snel was ik overtuigd van de ‘echtheid’ en besloot ik het aanmeldformulier in te vullen. Wat ik daarmee zou ontketenen voor de praktijk kon ik van tevoren absoluut niet bedenken”, vertelt Monique.

Aan de slag
Voordat een dierenpraktijk wordt gebeld met de mededeling dat de jury de organisatie heeft genomineerd voor de award is al een heel traject doorlopen. Alle aanmeldingen worden door de deskundige jury doorgenomen en beoordeeld. Zo bezoeken zij de website om meer te weten te komen over de praktijk en wordt gekeken hoe de organisatie heeft ingespeeld op ontwikkelingen in de markt. Op basis van de eerste indrukken vallen enkele praktijken af. De volgende stap is het maken van een afspraak op locatie, om in gesprek te gaan met het team en de organisatie beter te leren kennen. De jury kiest vervolgens de drie dierenartspraktijken die worden genomineerd voor de award; deze namen worden begin oktober bekend gemaakt. “Nadat wij te horen kregen dat wij waren genomineerd was de hele kliniek in rep en roer. Ik plaatste een bericht op onze Facebookpagina en dat bracht veel teweeg. De felicitaties stroomden binnen en onze klanten leefden echt met ons mee. Dat was echt heel fijn om te merken.”

Monique en haar team konden zich opmaken voor de gala-avond. Nieuwe outfits werden gescoord en een speech werd voorbereid. Je weet tenslotte maar nooit…

Dat ze de award daadwerkelijk in ontvangst mochten nemen had Monique nooit verwacht: “we waren met z’n allen totaal overdonderd toen onze naam hardop werd uitgesproken als zijnde de winnaar.  We hebben de hele avond genoten van de entourage maar na het in ontvangst nemen is het een beetje als een roes aan ons voorbij gegaan. De volgende ochtend was het feest echter nog niet voorbij. De media wilden er volop aandacht aan besteden, onder andere Radio Veronica en het Brabants Dagblad. Ook de reacties van mensen in de kliniek maar ook buiten op straat verbaasden ons volledig; zoveel betrokkenheid en felicitaties. Het was heel bijzonder!” Volgens Monique wisten maar weinig mensen van het bestaan van de award, maar ze waren het allemaal met elkaar eens: dierenkliniek ’t Spoor was de terechte winnaar!

Extra bijzonder
Volgens de jury is deze kliniek niet alleen een fantastisch voorbeeld, de kliniek blinkt ook uit in klantbeleving en -contact. Zo duren consulten altijd twintig minuten, zijn er extra spreekuren buiten werktijden om en kunnen klanten hun voorkeur voor de arts of paraveterinair aangeven. Met een moderne en zeer overzichtelijke website zet ’t Spoor nog eens extra de puntjes op de ‘i’. “Wat mij naast de ervaring en alle lovende reacties is bijgebleven, is de deskundigheid van de jury. Zij kijken echt zeer kritisch naar alle criteria die er zijn opgesteld voor de award en vragen je echt het hemd van het lijf, om alles te weten te komen wat relevant is. Die diepgang en deskundigheid, dat maakt de award voor mij extra bijzonder en van grote toegevoegde waarde voor de kliniek”, sluit Monique haar verhaal.

Kans maken op deze award
Ben je van mening dat jouw praktijk aan bovengenoemde criteria voldoet? Inschrijven om kans te maken op deze award is ook mogelijk. Valt de dierenartspraktijk bij jou in de buurt op door deskundigheid, goede omgang met dieren en fijn advies? Je kunt deze praktijk tot en met 31 augustus voordragen voor deze award! Voordragen en inschrijven voor deze award is geheel kosteloos. Kijk voor meer informatie op www.dutchpetconference.nl