AvondSfeer-_V184094

Talent Award-jurylid Maria Groot aan het woord

De award voor Talent van het Jaar is één van de acht awards die wordt uitgereikt tijdens de Dutch Pet Conference & Awards op dinsdag 5 november. De award wordt uitgereikt aan (oud-)studenten die excelleren op het gebied van onderzoek in de huisdierensector. De award is voor iedereen toegankelijk, zowel voor mbo- en hbo-studenten als studenten van een universiteit. Het kiezen van de drie nominaties en de uiteindelijke winnaar is geen makkelijke klus voor de jury. Maria Groot, werkzaam aan de Universiteit van Wageningen (University & Research), is een van de juryleden. In een gesprek met haar wordt duidelijk hoeveel impact het winnen van deze award heeft.

“Het genomineerd worden en winnen van deze award kan een flinke boost voor je carrière betekenen. Het is dan ook een mooi moment om uitblinkende studenten in het zonnetje te zetten”, aldus Maria. “Een docent kan een student, of een groep studenten aanmelden via de website van Dutch Pet Conference & Awards. Een leerling kan zichzelf natuurlijk ook aanmelden. Vanaf daar gaat het balletje vanzelf rollen.” De jury, onafhankelijke en deskundige, verwerkt alle aanmeldingen. Iedereen die zich aanmeldt of wordt voorgedragen kan dit doen met een scriptie, werkstuk of opdracht. De jury nodigt vervolgens enkele studenten uit die een pitch moeten houden van drie minuten. Vanuit daar worden de drie nominaties bekend gemaakt. Die worden uitgenodigd om dinsdag 5 november de gehele dag aanwezig te zijn.

“Overdag mogen zij deelnemen aan inspirerende lezingen en presentaties om vervolgens ‘s avonds te genieten van een heerlijk diner, fantastisch entertainment en een spannende award-uitreiking. Het is de uitgelezen kans om te netwerken met mensen en organisaties die actief zijn in de huisdierensector.”

De jury vindt het belangrijk dat de student enthousiast is, betrokken is bij de sector en het onderzoek dat hij of zij heeft uitgevoerd. Maria vertelt: “je onderzoek moet een originele invalshoek hebben en natuurlijk invloed hebben op de sector. Daarnaast vinden we het belangrijk dat jij jezelf als persoon weet te profileren. Hoe onderscheid je je van anderen? Waarmee val jij op? Wees niet te bescheiden om te gaan staan voor datgeen waar jij voor staat en in gelooft.” Het winnen van een award brengt ontzettend veel publiciteit en naamsbekendheid met zich mee. Het verbetert zelfs de kans op een goede baan. Oud-winnaar Matthijs is daar hét voorbeeld van; hij kreeg kort na het in ontvangst nemen van de award een passende baan aangeboden.

Kans maken op deze award
Vind jij dat je als aanstormend talent met jouw project een meerwaarde bent voor de gezelschapsdierensector, of ken jij een student die een waardevolle bijdrage levert of heeft geleverd met zijn/haar project? Schrijf je dan nu in of draag hem/haar dan voor de award. Inschrijven en voordragen kan tot en met 31 augustus 2019. Klik hier om jezelf of je student gratis aan te melden.