Dutch Pet Conference-048

Van der Meer Diertotaalgroothandel

Vandermeer

In 1960 zijn de heer en mevrouw Van der Meer begonnen met de verkoop van turfmolm. In plastic verpakt turfmolm werd bezorgd bij dierenspeciaalzaken, drogisten, waterstokers en bloemisten in Rotterdam en Den Haag.

Winkel in dierenbenodigdheden
Op de Mathenesserstraat in Rotterdam werd de eerste winkel in dierenbenodigdheden van de heer en mevrouw Van der Meer geopend. Ook werd er na enkele jaren een vleesfabriek in Schiedam gekocht waar vleesblokjes in plastic zakjes werden verpakt. Zo ontstond een van de eerste diepvriesproducten voor het huisdier.

Van winkel naar groothandel
De wijk Spangen waar de winkel in dierenbenodigdheden gevestigd was moest in 1990 sluiten omdat de wijk gedeeltelijk gesloopt werd. Dit was voor de heer Van der Meer senior een mooi moment om de zaak over te dragen aan zijn twee zonen Rick en Fred. In de Spaanse Polder in Rotterdam werd een zelfbedieningsgroothandel in dierenbenodigdheden begonnen.

 

In november 2000 is VAN DER MEER verhuisd naar de Hongkongstraat in dezelfde Spaanse Polder. Met een assortiment van ca. 9.000 artikelen is VAN DER MEER uitgegroeid tot één van de grootste Cash & Carry groothandels van Nederland.

Van der Meer Diertotaalgroothandel over het partnership met Dutch Pet Conference & Awards: 

Waarom bent u als partner of sponsor betrokken bij Dutch Pet Conference & Awards?
“Omdat wij vinden dat we dit positieve initiatief moeten steunen, het gaat al moeilijk zat in de branche.”

Wat is het doel van uw deelname en welke doelgroep hoopt u te bereiken?
“VAN DER MEER een positieve beleving te geven, en onze doelgroep is iedereen die zich bezig houdt in de dierenbranche zowel dienstverlening als verkoop.”

Wat zijn uw verwachtingen van het evenement?
“Dat de branche op een hippe/moderne manier wordt neergezet en dit nieuwe enthousiaste en ambitieuze mensen aan zal trekken.”

Contactgegevens:
VAN DER MEER diertotaalgroothandel
Hongkongstraat 71
3047 BR Rotterdam
010-4370505
www.vandermeerdiertotaalgroothandel.nl