Product of dienst-2-header
Trendpanel-_V181433

Trendpanel Gezelschapsdieren

Passie voor dieren is een belangrijke drijfveer voor velen van ons. Ook voor de opleiders en ondernemers in de sector. Maar daar zit ook direct de valkuil: passie alleen is niet genoeg om een gezond bedrijf te runnen. Er komt meer bij kijken, goede ondernemers volgen de trends in de markt, weten waar de inkomsten en de kosten vandaan komen en kennen de kneepjes van het vak. Ze hebben kennis van marketing en communicatie anno 2018. Ook voor studenten, die later graag in de dierensector willen gaan werken, is het belangrijk dat zij zich dit soort kennis eigen maken.

De huisdiersector is, gezien het aantal huisdieren in Nederland, een enorme markt die zowel van economisch als maatschappelijk belang is. Nederlanders geven veel om hun huisdier en het belang van dieren voor het welzijn van mensen wordt steeds duidelijker.

Pet Monitor met belangrijkste trends en ontwikkelingen in de huisdiersector
De sector is echter zeer divers en onvoldoende transparant. Daardoor is niet duidelijk waar de kansen voor ondernemers liggen.

Trendpanel Gezelschapsdieren presenteert tijdens de Dutch Pet Conference de eerste Pet Monitor, waarin social media en handel centraal zullen staan. De jaarlijks terugkerende monitor beschrijft de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de huisdiersector.

Trendpanel Gezelschapsdieren is een initiatief van Aeres Hogeschool Dronten. De monitor komt tot stand in nauwe samenwerking met HAS Den Bosch en diverse bedrijven en organisaties (waaronder NVG Diervoeding) uit de pet sector. Studenten hebben de lead bij Trendpanel Gezelschapsdieren.