leenzevenbergen
leenzevenbergen-2

Leen Zevenbergen

De toekomst van ons dier
Als meervoudig TED-spreker informeert en fascineert Leen Zevenbergen niet alleen, maar inspireert hij vooral. In plaats van lezingen of keynotes, heeft Leen het dan ook liever over inspirimenten, waarbij reflectie en echte interactie met de deelnemers de uitgangspunten zijn. Bovendien weet hij als Europees voorzitter van duurzame platforms haarfijn de zin van de onzin te scheiden. Zijn sessie gaat over de grote transformatie in onze maatschappij en samenleving. De vraag hoe we daar in de dierenbranche effectief op kunnen inspelen staat hierbij centraal.

Leen Zevenbergen
Leen Zevenbergen studeerde bedrijfseconomie en accountancy aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zijn indrukwekkende carrière begon bij Philips International in Eindhoven, waar hij tot de jongste accountants behoorde. Na zijn verblijf in Silicon Valley maakte hij deel uit van de Directie van PinkRoccade en werd hij CEO en bestuursvoorzitter van Origin Nederland.

Als succesvol serial entrepreneur heeft Leen naam gemaakt als oprichter en CEO van Bolesian in 1985, het eerste Artificial Intelligence bedrijf in Nederland, Electrogig (in 1994) in Silicon Valley, Escador in 2000, Made in Scotland en The Dutch in 2005 en vele andere start-ups. Als (gast) docent en spreker verzorgt hij vaak colleges en lezingen op universiteiten en business schools, waaronder Oxford Said Business School, Nyenrode en Universiteit Tilburg. Leen is schrijver van een aantal management boeken, waaronder het Management Boek van het Jaar 2007: “En nu laat ik mijn baard staan.”