Shutterstock Paraveterinair Award

Paraveterinair Award

Paraveterinair, een vak waarvoor je kiest met je hart. Passie voor het dier en dienstbaar naar de eigenaar, dat typeert de paraveterinair. De waarde van de paraveterinair voor de praktijk neemt alleen maar toe en dat bewijst de naam alleen al. Vroeger spraken we over de dierenarts-assistent, maar het ‘hulpje van de dierenarts’ dekt allang niet meer de lading. Klantgericht, behulpzaam, flexibel en technisch vaardig zijn eigenschappen die de veelzijdigheid van de paraveterinair kenmerken. In de huidige dynamische markt ontwikkelt de rol van de paraveterinair zich steeds verder en wordt daarmee almaar belangrijker voor het succes van een dierenartsenpraktijk.

Vanaf 2019 wordt deze prijs uitgereikt tijdens de Dutch Pet Awards. Een perfecte gelegenheid om dé Paraveterinair van het Jaar een mooi podium te geven en aan de sector te presenteren! Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om met je hele team mee te doen.

Beoordelingscriteria:

 1. Deskundigheid (veterinair handelen, gebruik vakkennis)
 2. Communicatie (met klant en onderling binnen team)
 3. Klantenbinding (pr- & marketingacties)
 4. Servicegerichtheid (wat doe je extra?assistentenspreekuur, videobellen, specialisme etc.)
 5. Flexibiliteit, omdenken (hoe ga je om met teleurstelling, miscommunicatie, uitloop)

Aanvullende prijzen:
*Gratis Vedias lidmaatschap voor 1 jaar
*Gratis training voor het hele team verzorgd door digiRedo

Reglement Paraveterinair Award

Genomineerden 2019:

Paulien Menssen – Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant
“Ik hou heel erg van mijn beroep. Ik heb altijd al met mensen en dieren willen werken en met dit beroep oefen ik dat beide uit. Ik vind het heel leuk om goed contact te hebben met de dieren en hun baasjes. Uitdagingen op het werk ga ik graag aan, en ik vind het nog steeds leuk om nieuwe dingen te leren.”

Mirthe Meijers – Bie Bijen Dierenartsen
“De verschillende uitdagende werkzaamheden maken dit beroep erg leuk, geen dag is hetzelfde. Ik ben een sociaal, ondernemend, initiatiefrijk en rustig persoon. Ook vind ik het fijn om met mensen te werken, zeker in combinatie met huisdieren. De band tussen dier en mens is mooi om te zien. Elke morgen sta ik met plezier op om naar het werk te gaan, paraveterinair is een vak waarvoor je kiest met je hart.”

Team Diergeneeskundig Centrum Oisterwijk
Dierenarts Stef van Roessel: “Dé motor van onze praktijk zijn onze dames, onze para veterinairen. Zij leveren het maatwerk door in het klantencontact de juiste vragen te stellen en de goede afwegingen te maken van wat een klant wil. Zij maken de afspraken op tijd en geven advies aan de balie. We kunnen ons gelukkig prijzen met een team van assistentes die al lang bij ons werken en met ons meegroeien.”

Aanmeldformulier Paraveterinair Award

 • Gegevens paraveterinair

 • Gegevens praktijk

 • Motivatie

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf.
  Maximaal 5MB per foto/video