Paraveterinair Award_header

Paraveterinair Award

Vanaf 2019 wordt de Paraveterinair Award uitgereikt tijdens de Dutch Pet Awards. Een perfecte gelegenheid om dé Paraveterinair van het Jaar een mooi podium te geven en aan de sector te presenteren.

De winnaar van de Paraveterinair Award 2019 werd Paulien Menssen. Ondanks haar jonge leeftijd van 22 jaar is Paulien een zeer zelfbewust paraveterinair, die professioneel overkomt. Ze heeft een enorme groei doorgemaakt, is van standaard allround paraveterinair nu dag-coördinator. De jury was onder de indruk van haar rol binnen de praktijk, ze heeft oog voor de belangen van het team en de praktijk en wordt daar door de collega’s ook voor gewaardeerd. Paulien heeft een duidelijke mening met betrekking tot klantgerichte benadering van eigenaren en denkt ook op dat gebied voor andere paraveterinairen een voorbeeld te kunnen zijn.

 

Beoordelingscriteria:

  1. Deskundigheid (veterinair handelen, gebruik vakkennis)
  2. Communicatie (met klant en onderling binnen team)
  3. Klantenbinding (pr- & marketingacties)
  4. Servicegerichtheid (wat doe je extra?assistentenspreekuur, videobellen, specialisme etc.)
  5. Flexibiliteit, omdenken (hoe ga je om met teleurstelling, miscommunicatie, uitloop)

Aanvullende prijzen:
*Gratis Vedias lidmaatschap voor 1 jaar
*Gratis training voor het hele team verzorgd door digiRedo

Reglement Paraveterinair Award

Genomineerden 2019:

Paulien Menssen – Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant
“Ik hou heel erg van mijn beroep. Ik heb altijd al met mensen en dieren willen werken en met dit beroep oefen ik dat beide uit. Ik vind het heel leuk om goed contact te hebben met de dieren en hun baasjes. Uitdagingen op het werk ga ik graag aan, en ik vind het nog steeds leuk om nieuwe dingen te leren.”

Mirthe Meijers – Bie Bijen Dierenartsen
“De verschillende uitdagende werkzaamheden maken dit beroep erg leuk, geen dag is hetzelfde. Ik ben een sociaal, ondernemend, initiatiefrijk en rustig persoon. Ook vind ik het fijn om met mensen te werken, zeker in combinatie met huisdieren. De band tussen dier en mens is mooi om te zien. Elke morgen sta ik met plezier op om naar het werk te gaan, paraveterinair is een vak waarvoor je kiest met je hart.”

Team Diergeneeskundig Centrum Oisterwijk
Dierenarts Stef van Roessel: “Dé motor van onze praktijk zijn onze dames, onze para veterinairen. Zij leveren het maatwerk door in het klantencontact de juiste vragen te stellen en de goede afwegingen te maken van wat een klant wil. Zij maken de afspraken op tijd en geven advies aan de balie. We kunnen ons gelukkig prijzen met een team van assistentes die al lang bij ons werken en met ons meegroeien.”