Not for Profit Award_header

Not for Profit Award

De Not for Profit Award zal in 2020 voor het derde jaar op rij uitgereikt worden aan een stichting die zich inzet voor het welzijn van huisdieren. Elke genomineerde stichting wordt beoordeeld op het ondersteunen van dierenwelzijn op een verantwoordelijk en duurzame manier, het werken op basis van non-profit, op het hebben van een ANBI status, op de aantoonbare invloed op het welzijn van de huisdieren en op maatschappelijk draagvlak. Bij jonge stichtingen kan er ook gekeken worden naar het te verwachte maatschappelijke draagvlak.

Afgelopen jaar won Stichting Herpetofauna, omdat deze stichting zich met weinig middelen, maar veel resultaat, inzet voor het welzijn van reptielen en amfibieën. Dit is een groep huisdieren die weinig aandacht krijgen. Door middel van voorlichting aan houders en overheden, een educatieprogramma voor scholen, diverse lezingen en het organiseren van internationale symposia maakt deze stichting zich hard voor deze bijzondere huisdieren!

Aanmelden
Aanmelden voor de Not for Profit Award kan vanaf dinsdag 7 april via onderstaand formulier.

 

Beoordelingscriteria

  1. De non-profit organisatie ondersteunt het welzijn van huisdieren en hun houders om op een verantwoorde, duurzame manier huisdieren te houden
  2. De organisatie werkt op basis van non-profit, dan wel de service heeft geen commercieel karakter
  3. De organisatie heeft een ANBI status
  4. De organisatie heeft een aantoonbare invloed op het welzijn van huisdieren
  5. De organisatie heeft een maatschappelijk draagvlak, of wordt verwacht dit te krijgen

Voordracht
Ken jij een Not for Profit organisatie die zich vol overgave inzet voor de huisdierenbranche en  daarmee de Not for Profit Award echt verdiend? Draag deze dan voor middels het voordrachtformulier op deze pagina.

Is het de manier waarop deze organisatie op komt voor het welzijn van een huisdierengroep? Is het de kennis die de onderneming deelt als het gaat om het houden van huisdieren? Of is het een uniek concept waardoor de organisatie huisdiereigenaren helpt? Benoem wat deze Not for Profit organisatie zo uniek maakt en wie weet staat door jouw voordracht dit product in september bij de nominaties.

Reglement Not for Profit Award