Award-NotForProfit-_V184470

Not for Profit Award

In 2019 wordt de tweede Not for Profit Award uitgereikt. Een deskundige jury beoordeelt welke non profit organisatie de beste prestatie heeft geleverd.

Beoordelingscriteria

  1. De non-profit organisatie ondersteunt het welzijn van huisdieren en hun houders om op een verantwoorde, duurzame manier huisdieren te houden
  2. De organisatie werkt op basis van non-profit, dan wel de service heeft geen commercieel karakter
  3. De organisatie heeft een ANBI status
  4. De organisatie heeft een aantoonbare invloed op het welzijn van huisdieren
  5. De organisatie heeft een maatschappelijk draagvlak, of wordt verwacht dit te krijgen

Reglement Not for Profit Award

 

Genomineerden 2019:

Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn
Deze stichting richt zich op het welzijn van huisdieren van mensen die onvoldoende kunnen voorzien in de basiszorg van hun huisdier, met name op het gebied van voeding en acute medische zorg. Denk daarbij aan huisdiereneigenaren die zijn aangewezen op de voedselbank of op financieel gelijk minimum niveau verkeren of onder bewind staan.

Stichting Amivedi
Amivedi is een vrijwilligersorganisatie die zich sinds 1933 inzet voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Amivedi faciliteert de registratie van vermiste en gevonden huisdieren en is daarmee het landelijk meldpunt voor huisdiereigenaren.

 

Stichting Herpetofauna
Herpetofauna ondersteunt projecten die dierenwelzijn bevorderen, specifiek gericht op reptielen, amfibieƫn en geleedpotigen. De stichting helpt bij het adviseren van organisaties, particulieren, stichtingen en overheden die een gelijkwaardige doelstelling nastreven.