Keten Award_header

Keten Award

Tijdens de Dutch Pet Awards 2019 werd de derde Keten Award uitgereikt. Ketenvorming is nieuw in veterinair Nederland. Evidensia Nederland heeft de afgelopen jaren in rap tempo ruim 200 dierenklinieken overgenomen. Groeiambitie voor de komende jaren is een verdubbeling, oftewel overname van in totaal circa 40% van de dierenklinieken in Nederland.

Evidensia is een groep van samenwerkende dierenklinieken, waarbij iedere dierenkliniek haar eigen identiteit behoudt, maar kan profiteren van de schaalvergroting: veterinaire professionals leggen zich volledig toe op diergeneeskundige zorg, een professioneel serviceteam van maar liefst 90 experts ontzorgt de veterinaire professionals op het gebied van goede bedrijfsvoering.

Speerpunten zijn: optimalisering van diergeneeskundige zorg, uitwisseling van kennis en ervaring, empathie, aandacht en zorg voor dieren en hun eigenaren, aandacht voor een goede privé-werk balans voor medewerkers, nascholingsprogramma (Evidensia Academy) etc.

Opmerkelijk is, dat Evidensia de ‘kanjers’ uit de praktijk een eigen plek geeft in de vorm van ‘de gedifferentieerde dierenarts’, op basis van extra ervaring en praktische vaardigheid.

De jury is van mening dat Evidensia Nederland de potentie heeft om een substantiële bijdrage te leveren aan de noodzakelijke verandering van het veterinaire landschap voor de toekomst en het verdient om als winnaar gekozen te worden voor de Dutch Pet Award 2019 in de categorie Ketens.

 

Beoordelingscriteria

  1. Beleid voor introductie – / mentorship programma’s voor jonge dierenartsen om de overstap te  maken van de faculteit naar de praktijk
  2. Beleid voor een goede werk privé-balans voor werknemers
  3. Beleid voor adequate nascholing voor dierenartsen en paraveterinairen
  4. Beleid om te voorkomen dat ethisch handelen onder druk komt te staan op het snijvlak van (meer) geld verdienen en (optimale) veterinaire zorg leveren
  5. Beleid voor optimalisering van de betrokkenheid van medewerkers bij het ‘ondernemen’.

Reglement Keten Award

Genomineerden 2019:

Evidensia
Evidensia gaat voor gezonde huisdieren en gelukkige eigenaren. Als keten leveren ze hoge kwaliteit zorg door samen te werken, met aandacht voor eigen identiteit en ondernemerschap. De keten verbindt klinieken met elkaar en met de meest geavanceerde specialistische zorg in de Evidensia Dierenziekenhuizen.

Welkoop
Welkoop is een unieke winkelformule met een uitgekiend assortiment voor tuin en dier, afgestemd op de seizoenen en de behoefte van de consumenten. De keten onderscheidt zich op het gebied van services, assortiment en diensten en hun expertise. Welkoop biedt het beste advies en de beste service.

Discus
Discus bestaat meer dan 50 jaar en is een coöperatieve organisatie met ruim 100 aangesloten dierenspeciaalzaken. Deze worden geleid door zelfstandige ondernemers met een vooruitstrevende en kritische blik. Discus biedt deskundig advies, compleet assortiment, betrouwbare service, betrokken medewerkers en is betaalbaar voor iedereen.