DSZ Award_header

DSZ Award

In 2019 werd voor de elfde keer de DSZ Award uitgereikt. De jury heeft vier bedrijven bezocht die zeker nominatie waardig bleken. Bij elke bedrijf en elke ondernemer was een overduidelijke mix aanwezig van kennis, passie en ondernemerslust. De verschillen tussen de bedrijven waren enorm. Van een dierenafdeling binnen een zeer strak georganiseerd bedrijf tot een specifieke keuze voor slechts enkele diergroepen of productgroepen. Veel verschillen, maar tegelijkertijd ook veel raakvlakken. De jury vindt dan ook dat elk van de genomineerde een vermelding verdiend en een voorbeeld voor de branche is in haar of zijn keuzes.

Het juryrapport:
Baas & Beest heeft op zelfstandige voet een enorme metamorfose ondergaan. Een prachtige vestiging die met de juiste keuzes en verdere ontwikkeling klaar is voor de toekomst en een sterke speler zal zijn in een groot verzorgingsgebied. Welkoop Westerbork heeft laten zien hoe je met een enorm sterk en gebonden team een onmisbare factor bent binnen de omgeving. Ondanks de grootte van het bedrijf een zeer persoonlijke benadering. Bij Chews & Nibbles werden we blij verrast hoe het dierenwelzijn in elke keuze prevaleerde en door de expertise die aanwezig is. Deze duidelijke keuzes in combinatie met de totale verzorging van de knaagdieren en konijnen is uniek. Via Natura heeft bewezen waarom ze in 2017 winnaar was. Haar omzet groeit nog steeds sterk en zal voorlopig ook niet stoppen. Haar duidelijke keuzes en hoge kennisniveau wordt overduidelijk gewaardeerd door de consument.

Echter kunnen we maar één winnaar kiezen. We hebben de winnaar beoordeeld op de unieke werkwijze, duidelijke keuzes en bedrijfsresultaten die op relatief korte termijn gerealiseerd zijn. Dit bedrijf laat zien dat wanneer je de prijs ondergeschikt maakt aan je keuzes en visie, je binnen dit gebied een enorme groei kunt maken die vanuit het gehele land een klanten toestroom oplevert. Bovenal heeft de jury dit bedrijf gewaardeerd omdat het laat zien dat keuzes maken essentieel is binnen de sector. Tot slot hopen we dat de branche hen in gaten houdt en als voorbeeld neemt hoe u de verantwoordelijkheid neemt in de zorg van dieren. Unaniem hebben wij daarom gekozen voor Chews & Nibbles als winnaar van de DSZ Award 2019.

 

Beoordelingscriteria

  1. Klantcontact
  2. Dierenwelzijn; zowel binnen uw bedrijf als stimulatie bij de consument
  3. Personeel; omgang en tevredenheid personeel
  4. Propositie; visie, missie, vernieuwd en onderscheidend vermogen
  5. Resultaat; resultaten van afgelopen jaar(jaren) en verwachtingen toekomst

Reglement DSZ Award

 

Genomineerden 2019:

Chews & Nibbles
Een dierenspeciaalzaak met een uniek concept, helemaal gespecialiseerd in konijnen en knaagdieren. Bij Chews&Nibbles maak je kennis met veel verschillende knaagdieren en konijnen. Chews & Nibbles heeft als missie de dieren een goed en gelukkig leven te geven en baasjes van de juist handvatten en informatie te voorzien.

Welkoop Westerbork
Welkoop Westerbork werd in 2016 uitgeroepen tot de Beste Welkoop-winkel van Nederland. Een prestatie die mede bereikt werd door het gemotiveerde en enthousiaste team. Stuk voor stuk beschikken de teamleden over hun eigen talenten, die samen een sterk en gezellig team vormen.

Baas & Beest
Goed voor alle huisdieren zorgen, dat is de grootste passie van Baas & Beest. De dierenspeciaalzaak staat altijd klaar voor advies wanneer dat nodig is. Naast een groot en divers aanbod aan producten, bevat de winkel ook een eigen dierenartspraktijk.

Via Natura
Via Natura in Beekbergen, gespecialiseerd in hond en kat, staat voor een vernieuwende kijk op voeding, gezondheid en verkoop. De medewerkers beschikken over uitgebreide vakkennis van natuurlijke voeding en diergeneeswijzen. Bovendien werkt Via Natura nauw samen met externe professionals voor een compleet advies.