DAP Award_header

DAP Award

De derde DAP Award werd gewonnen door Bie Bijen Dierenartsen. Deze praktijk in Zuid-Limburg, die drie jaar geleden werd geopend, heeft heel bewust een eigen concept neergezet, met als doel een vertrouwde en rustige omgeving te creëren voor eigenaar en huisdier. De focus ligt op toegewijde aandacht voor veterinaire zorg én klantgerichte service.

Dit is in alle vezels van de praktijk doorgevoerd. Zodra je de auto uitstapt voel je de passie waarmee team Bie Bijen-dierenartsen invulling geeft aan de zorg voor dieren. De monumentale boerderij waarin de praktijk zich bevindt oogt sfeervol en rustiek. De wachtkamer is knus, met slechts twee stoelen (je hoeft hier dus niet te wachten). De inrichting is warm en verre van klinisch. Voor een consult hanteert Bie Bijen dierenartsen standaard een half uur, juist om de patiënt optimale zorg te geven en de eigenaar zo goed mogelijk te bedienen. Het consult start met een persoonlijke ontvangst door de paraveterinairen. De omgang met de klanten is zeer vriendelijk en authentiek. Samen met beide paraveterinairen wordt continu gewerkt aan het verder verbeteren van deze klantbeleving.

Dit concept heeft zijn uiteindelijke vorm gekregen met behulp van een marketing-ontwerpbureau. In nauw overleg met dit bureau zijn de ideeën van het dierenartsen echtpaar Bie Bijen vertaald in een visueel en tastbaar resultaat, wat zeer onderscheidend is ten opzichte van de praktijken in de regio. Een investering die deze praktijk op de kaart heeft gezet, met als gevolg een trouwe en groeiende klantenschare die met trots zegt ‘ich bin Bie Bijen’.

 

Beoordelingscriteria

  1. Structureel beleid op het gebied van praktijkmanagement
  2. Kritische succesfactoren in de moderne DAP: klantbeleving en welzijn van de medewerkers.
  3. De balans in de praktijk tussen mens (relatie mens en dier), vakman en ondernemer.
  4. Mentorprogramma voor de youngsters wel of niet aanwezig. Wat houdt het in? En hoe consequent wordt dit uitgevoerd.
  5. Continuïteit, duurzaamheid, bijdrage aan professionalisering van de sector.

Reglement DAP Award

 

 

Genomineerden 2019:

Bie Bijen Dierenartsen
Bie Bijen Dierenartsen heeft al meer dan 10 jaar ervaring in zowel binnen- als buitenland. In de praktijk zijn altijd dezelfde, vertrouwde gezichten te zien. De praktijk beseft dat beleving steeds belangrijker wordt in de toekomst en speelt hierop in. Zo wordt er onder andere gewerkt met consulten van een half uur.

Dierenartsenpraktijk Flevoland
Deze praktijk beschikt over een hecht team dat de liefde voor het dier voorop stelt. De praktijk beschikt over een groot, trouw en vast klantenbestand en werkt met de nieuwste en meest veilige medicijnen en materialen. Daarnaast worden de behandelmethodes zoveel mogelijk aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen en inzichten.

Dierenkliniek Cato
Dierenkliniek Cato is een frisse, nieuwe praktijk met een bijzonder team waarbinnen alle teamleden hun steentje bijdragen aan de verbetering van de praktijk. Positiviteit, optimisme, eerlijkheid en aandacht vormen de kern van de werkwijze. Er is niet alleen aandacht voor de dieren, maar ook voor de baasjes met hun zorgen.