Pitches-A21V8056.jpg

Interessante dagprogramma van Dutch Pet Conference

Het dagprogramma van de Dutch Pet Conference werd gevuld met verschillende inspirerende sprekers, die veranderingen en kansen in de huisdierensector onder de loep namen. De sector is voortdurend in beweging, veranderingen betekenen kansen voor ondernemers. Echter, waar liggen ze? De transformatie van winkel naar platform werd toegelicht door Hans ten Have van Bol.com.

Hij werd opgevolgd door Leen Zevenbergen, die de toekomst van het dier binnen onze samenleving belichtte. Als meervoudig TED-spreker informeert en fascineert Leen Zevenbergen niet alleen, maar inspireerde hij vooral. Zijn sessie ging vooral over de grote transformatie in onze maatschappij en samenleving. De vraag hoe we daar in de dierenbranche effectief op kunnen inspelen stond hierbij centraal.

In de middag stonden verschillende inspiratiesessies op het programma over uiteenlopende onderwerpen. De bezoekers van mochten kiezen naar welke inspiratiesessie ze gingen.

Marc van de Put stond stil bij fusies en overnames. Op datzelfde moment vond de sessie plaats van Eelco Kingma, waarin hij vertelde over zijn ervaring als influencer.

De tweede inspiratiesessie werd ingevuld door Dimitri van de Ark en Trendpanel Gezelschapsideren. Dimitri van de Ark gaf uitleg over het snel veranderde retail landschap en welke kansen hieruit ontstaan. Tegelijkertijd lanceerde het Trendpanel de tweede pet monitor. In deze sessie werden feiten en cijfers gedeeld over wie de consument is in de huisdierensector. De Dutch Pet Conference werd afgesloten met Café Bep. Tijdens dit onderdeel konden de deelnemers hun inspiratie van deze dag met elkaar delen, onder het genot van een borrelnootje en wat te drinken.