Not for Profit Award_header

Not for Profit Award

Helaas is de Dutch Pet Conference 2020 door de coronacrisis en daarmee gepaarde maatregelen geannuleerd. Volgend jaar hopen we wederom een mooie editie te kunnen organiseren.

Voor wie is de Non for Profit Award interessant?
De Non for Profit Award wordt uitgereikt aan een stichting die zich inzet voor het welzijn van huisdieren. Elke genomineerde stichting wordt beoordeeld op het ondersteunen van dierenwelzijn op een verantwoordelijk en duurzame manier, het werken op basis van non-profit, op het hebben van een ANBI status, op de aantoonbare invloed op het welzijn van de huisdieren en op maatschappelijk draagvlak. Bij jonge stichtingen kan er ook gekeken worden naar het te verwachte maatschappelijke draagvlak.

Afgelopen jaar won Stichting Herpetofauna, omdat deze stichting zich met weinig middelen, maar veel resultaat, inzet voor het welzijn van reptielen en amfibieƫn. Dit is een groep huisdieren die weinig aandacht krijgen. Door middel van voorlichting aan houders en overheden, een educatieprogramma voor scholen, diverse lezingen en het organiseren van internationale symposia maakt deze stichting zich hard voor deze bijzondere huisdieren!

 

Aanmelden
Door de annulering van de Dutch Pet Conference 2020 is het dit jaar niet mogelijk om uw organisatie aan te melden.

Beoordelingscriteria

  1. De non-profit organisatie ondersteunt het welzijn van huisdieren en hun houders om op een verantwoorde, duurzame manier huisdieren te houden
  2. De organisatie werkt op basis van non-profit, dan wel de service heeft geen commercieel karakter
  3. De organisatie heeft een ANBI status
  4. De organisatie heeft een aantoonbare invloed op het welzijn van huisdieren
  5. De organisatie heeft een maatschappelijk draagvlak, of wordt verwacht dit te krijgen

Voordracht
Door de annulering van de Dutch Pet Conference 2020 is het dit jaar niet mogelijk om een Non for Profit organisatie voor te dragen.