Awards-DAP-A21V0183

Dutch Pet Awards-inschrijvingen van start

De Dutch Pet Awards worden toegekend aan bedrijven en personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de huisdierensector. Vanaf dinsdag 7 april is het mogelijk om hiervoor in te schrijven. De awards worden op vrijdag 16 oktober uitgereikt in acht categorieën.

Zo is er een award voor beste Dierenspeciaalzaak en beste Dierenartspraktijk. Naast deze twee awards zijn er ook in de volgende categorieën een award te winnen: Not for Profit, Aanstormend Talent (dier-gerelateerde leerlingen/studenten), Product, Keten, Webshop en Paraveterinair van het Jaar. De laatste twee awards werden afgelopen jaar voor het eerst uitgereikt. MedPets won de Webshop award. Dit bedrijf maakte onder andere indruk op de jury door de rol van dierenartsen en paraveterinairs in het assortimentsbeleid. Paraveterinair van het Jaar is een titel die al langer bestaat, maar sinds afgelopen jaar uitgereikt wordt tijdens de Dutch Pet Awards. De perfecte gelegenheid om dé Paraveterinair van het Jaar een mooi podium te geven en aan de sector te presenteren.

De Dutch Pet Awards vindt dit jaar plaats op vrijdag 16 oktober bij Autotron in Rosmalen. In hetzelfde weekend wordt ook publieksevenement Animal Event georganiseerd bij Autotron. Een mooi kans voor de professionals uit de branche om in contact te komen met liefhebbers van huisdieren.

Deskundige jury

Een deskundige jury beoordeelt alle inschrijvingen en voordrachten, en maakt eind september drie nominaties per categorie bekend. Tijdens de gala avond worden de winnaars bekend gemaakt. De jury bestaat uit Gertwim de Haas (Aeres Barneveld), Drs. Paul Burger (Retaildeskundige), Benita Beekhof (Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren), Drs. Atjo Westerhuis (EduPet), Hugo de Groot (Collectief Praktiserende Dierenartsen), Dr. Maria Groot (Wageningen University & Research), Peter Haspels (Ondernemer), René van den Bos (Digiredo), Tom van Wijk (dierenarts), Ingeborg de Wolf (Wageningen UR), Manon de Kort (HAS Hogeschool) en Pascal Fuchs (Organisatiebureau Vitaux).

Het winnen van een Award genereert veel publiciteit en geeft erkenning. Kandidaten kunnen zich kosteloos aanmelden via de website. In enkele categorieën kunnen kandidaten ook worden voorgedragen door klanten of relaties via het voordrachtformulier.

Wil jij je nomineren of iemand voordragen? Klik dan door naar Awards en kies de categorie waar jij interesse in hebt.